Vijf inzendingen genomineerd voor de OVL Inspiratie Award 2017

OVL Inspiratie AwardDe jury van de OVL Inspiratie Award heeft vijf inzendingen genomineerd. Tijdens het Openbare Verlichting Congres Ruimte en Licht 2017 op 16 november in Kasteel De Vanenburg in Putten wordt de winnaar van de OVL Inspiratie Award bekend gemaakt.

OVL Inspiratie Award 2017
Op het Openbare Verlichting Congres Ruimte en Licht 2017 wordt voor de tweede keer de Inspiratie Award uitgereikt. Voorafgaand konden mensen ideeën/projecten indienen die een aantoonbare bijdrage leveren aan professionaliteit, effectiviteit en meerwaarde van het vakgebied Openbare Verlichting. Uit 15 inzendingen selecteerde de jury vijf nominaties, die naar het oordeel van de jury het beste scoorden. De jury beoordeelde de inzendingen op basis van een aantal criteria: originaliteit, reproduceerbaarheid, impact en uitwerking jaarthema. De winnaar van de OVL Inspiratie Award 2017 ontvangt een prijs.

De nominaties (in willekeurige volgorde) zijn:

 1. VR 3D Model, Studio DL »
 2. Interactieve lichtkaart, TAUW BV »
 3. Geprogrammeerde AR bril, De Kruijter Public Lighting »
 4. Ademend licht, Het Lux Lab »
 5. Fairytrail, Heijmans »

Publieksprijs

Naast de juryprijs wordt tijdens het Openbare Verlichting Congres Ruimte en Licht 2017 een publieksprijs uitgereikt. Op basis van pitches door de vijf genomineerden kiezen congresbezoekers de winnaar van de publieksprijs.

Jury

De juryleden van de OVL Inspiratie Award  2017 zijn: Henk Schuitemaker (NVTL), Geertje Hazenberg (NSVV), Iris Dijkstra (Atelier LEK), Siegrid Siderius (Arup), Willem Reedijk (gemeente Rotterdam), Teus Koteris (OSRAM Benelux Lighting), Wijnand Beemster (Acquire).


Lees onderstaande artikelen over de overige inzendingen:

 1. Burgerinitiatief Gouda zet zich in voor Kleiwegplein »
 2. Eenvoudig het ambitieniveau bepalen en meten »
 3. Sensor Unit verzamelt nuttige data voor gezonde leefomgeving »
 4. Nieuw licht in de tunnel »
 5. Zola laat de zon schijnen, vooral binnen »
 6. Slimme verlichting: wat wilt u nu eigenlijk? »
 7. Veilig fietsen in het buitengebied »
 8. Lichtconcept Zebra bevordert veiligheid van voetgangers »
 9. Stapsgewijs inspelen op smart city »